Training

Scalar verzorgd op verzoek trainingen voor diegenen die geinteresseerd zijn in big data en zich snel de basis ervan willen aanleren zonder maanden te moeten spenderen om kennis te vergaren alvorens productief te kunnen zijn. Onze trainingen zorgen voor een jumpstart om met big data aan de slag te gaan.

Voor onze trainingen maken we gebruik van een zelf samengestelde sandbox waarop alle benodigde software reeds is geinstalleerd en geconfigureerd. De sandbox bevat alle trainingsmaterialen voorbeelden en oefeningen welke ook voor de cursist na de training beschikbaar wordt gesteld. Hiermee wordt de student niet aan zijn lot overgelaten maar kan direct productief worden met zijn opgedane kennis tijdens de training. Scalar onderscheidt zich van de reguliere trainingen middels het geven van hands-on trainingen en het verstrekken van een sandbox aan de studenten.

Introductie training Spark

Training beschrijving

In deze training verkennen we het Spark framework, studenten leren hoe het gebruikt kan worden om data te lezen, te transformeren en op te slaan.

Via hands-on voorbeelden vergaar je kennis in het gebruik van Spark om data in verschillende bestandsformaten te transformeren, vragen ten aanzien van de data te beantwoorden en data op te slaan in verschillende bestemmingen. Voorts ervaar je verschillende manieren om data te visualiseren en hoe je een Spark programma uitvaardigd.

De doelgroep voor deze training bestaat uit software engineers, data engineers, analisten, architecten en technische managers die praktijkervaring willen opdoen en inzicht willen verkrijgen in het Apache Spark framework.

Duur van de training: 2 dagen

Download de training brochure: Introduction training Spark

Apache Spark

 

Beoordelingen:

 Gabi S. 06-01-2016

"Spark was compleet nieuw voor mij, deze training heeft me het inzicht gegeven dat het een erg krachtig framework is met veel potentieel voor use cases voor onze klanten. De training was structureel van aanpak en bouwd je kennis op middels theorie en oefeningen Het geeft een goed inzicht welke plek Spark inneemt in het eco-systeem, hoe het zich ontwikkelt heeft en voor welke taken het kan worden toegepast." 

 Ioan M. 06-01-2016

"Ik heb erg genoten van deze training, het was mijn eerste kennismaking met Spark. De theorie heeft mij geleerd waarom Spark zo populair is en voor welke business case scenarios het kan worden ingezet. Wat ik erg aan deze training kon waarderen was het werken met veelal voor mij nieuwe technologieen en kunnen constateren dat deze geweldig met elkaar samenwerken. Uit eerdere ervaringen met trainingen kan ik zeggen dat dit uitzonderlijk is. Ik ben opgewonden om te starten met mijn eerste op Spark gebaseerde oplossingen op basis van de kennis en informatie die ik heb opgedaan gedurende de training."

 

Introductie training big data

Training beschrijving

In deze training verkennen we de basis van het big data ecosysteem, de verschillende distributies en componenten.

Middels praktijkoefeningen doe je ervaring op het het laden van data in het Hadoop bestandssysteem, leer je werken met verschillende bestandsformaten, leer je data te laden in Hive en leer je de beginselen van het bouwen van een Enterprise Data Warehouse in Hive.

De doelgroep voor deze training bestaat uit software engineers, data engineers, analisten, architecten en technische managers die praktijkervaring willen opdoen en inzicht willen verkrijgen in het Apache Spark framework.

Duur van de training: 3 dagen

Download de training brochure: Introduction training big data

 

Beoordelingen:

 Gabi S. 23/12/2016

"De training over big data was erg informatief. Je kennis over big data en aanverwante concepten wordt structureel opgebouwd. Het geeft je een goed inzicht in de fundamenten om te starten als een beginner, zelfs meer ervaren mensen kunnen profiteren van enkele zeer bruikbare tips."

 Ioan M. 23/12/2016

"Voordat ik besloot deel te nemen aan deze training wist ik niet veel over het big data ecosysteem. De training heeft eraan bijgedragen dat ik de concepten en technologie begrijp, het heeft mij de informatie opgeleverd waarop ik had gehoopt zodat ik nu met deze kennis aan de slag kan om me verder te ontwikkelen op dit gebied. De vele praktische oefeningen vond ik het sterkste punt van deze training en is naar mijn mening een must voor elke technische training, helaas zijn veel trainingen theoretisch van aard waarna je zelf nog alles moet gaan uitzoeken."

 

Training locatie

  De training wordt verzorgd in Enschede of Deventer en kan op verzoek ook op locatie van de klant worden gegeven.

   

  Contact

  Neem contact met ons op als je geinteresseerd bent in onze trainingen, wij geven graag toelichting en antwoorden op je vragen.

  per mail via: [email protected]

  per telefoon: +31(0)630748787

  Scalar Data - big data training - Hadoop Spark