Real-time Scenario Sandbox download

 

Scalar voorziet u van een real-time scenario sandbox om te ontdekken wat moderne real-time big data architecturen op basis van Open Source software kunnen betekenen voor uw onderneming.

 

Het scenario is gebaseerd op een moderne gedistribueerde software architectuur zodat het kan op- of neer schalen op basis van vraag op een cluster van gedistribueerde computers, de werkdruk verdelend en in staat om grote hoeveelheden data te verwerken.

De oplossing bestaat uit twee delen, nl. back-end en front-end.

Back-end

Het back-end van deze oplossing zorgt voor de verwerking, aggregatie en opslag van de binnenkomende streaming data en wordt geleverd middels een voorgeinstalleerde virtuele machine, de "Sandbox" die gedownload kan worden via onderstaande url. Na download kan de sandbox op uw locale machine worden gedraaid de stap voor stap instructiehandeiding volgende.

Front-end

Het front-end van deze oplossing bestaat uit een mobiele applicatie die de data verwerkt en opgeslagen door het back-end visualiseerd middels een services API.

Vanwege het strikte beleid van Apple voor de App Store is de front-end applicatie voorlopig alleen nog te verkrijgen als Android versie en te downloaden via de Google Play Store. Zodra de iOS versie beschikbaar is vermelden we dat hier.

Monitoring

In de laatste versie van de sandbox hebben we uitgebreide monitoring faciliteiten toegevoegd voor het back-end van de oplossing gebruik makende van de combinatie van Grafana, Prometheus en JMX, middels dashboards wordt inzicht gegeven in de statistieken van de volgende componenten die onderdeel uitmaken van de oplossing: 

  • Zookeeper
  • Kafka
  • Cassandra
  • Spark
  • Machine

Algemeen

Omdat Scalar dit opwindende real-time scenario zo snel als mogelijk met u wil delen hebben we ervoor gekozen om dit aan te bieden middels een virtuele machine als medium voor download. Ons doel is om u exact hetzelfde scenario aan te bieden in de cloud op basis van een micro-services architectuur.

Videos

Screenshots

Hieronder ziet u een aantal screenshots van de Android App "Data Stream", verkrijgbaar voor download uit de Google Play Store. Het starten van de applicatie na installatie, het connecteren aan de Sandbox server en de visualisatie van de binnenkomende genereerde data.

Google Play Store:

   

 

Na installatie starten van de "Data Stream" App en het connecteren aan de Sandbox server:

   

 

Initieel genereren en laden van data en inzichten tonen voor meerdere jaren:

    

 

Detail inzichten per jaar en alle jaren (na verwerking van meer data):

     

 

Detail inzichten per jaar en maand: