Waarom je een data scientist wilt zijn?

7 redenen voor een carriere wijziging richting data scientist

 

1. Tekort

Een studie van McKinsey toont aan dat er alleen al in de United States in 2017 een tekort zal zijn van 200.000 mensen met "deep analytical skills"
Over het algemeen is het zo daar waar een tekort ontstaat men een goede boterham kan verdienen.

 

2. Autonomie en opereren op management nivo

Data Scientists gebruiken een combinatie van Hadoop, Spark, R, Panda en overige programmeer talen om uitdagingen voor bedrijven op het gebied van data op te lossen. Met autonomie en respect werken data scientists veelvulding over verschillende afdelingen van een organisaties waarbij men het vertrouwen krijgt van leden van het management van een onderneming.
 

3. Wijziging

Stel je voor dat je in staat bent om een wijziging door te voeren in welke industrie waarin je werkt die er toe doet en impact heeft.

 

4. Respect

Verkrijg respect sinds de grootste bedrijven van de wereld zijn op zoek naar jou omdat ze op bergen data zitten die moeten worden onderzocht en worden doorgrond om hieruit waarde te creeeren.

 

5. Universele taal

Een geglobaliseerde economie betekend een mix van culturen binnen bedrijven. Kennis hebbende van data science helpt je bij het spreken van de internationale taal van de toekomst, het draagt bij aan je ontwikkeling vanaf dag één.

 

6. Sexy

Harvard Business Review noemt het zijn van data scientist als "the sexiest job of the 21st Century"
Waarbij 'sexy' betekent dat je over bijzondere kwaliteiten beschikt waarna veelvuldig wordt gevraagd in de markt.

 

7. Waarde

Data scientists brengen enorme waarde op voor bedrijven. 

 

Geinteresseerd om meer hierover te weten? kijk naar ons trainingsprogramma om je een start te bezorgen https://scalardata.nl/training

 

Ronald Span

Founder of Scalar Data, over 20 years of experience in a variety of national and international IT projects in different roles, development, consultancy, pre-sales, management and business development. Scalar Data is helping organizations to implement their big data strategy.