Systeem integratie, Big data, IoT en Data Science

Systeem integratie, Big data, IoT en Data Science

Overal wordt heden ten dage data gegenereerd over bijvoorbeeld het gebruik van producten, het aankoopgedrag van consumenten, logistiek, productieprocessen, betalingen etc. 

De hoeveelheid data die gegenereerd wordt neemt alsmaar toe vanwege toenemende verwerkingscapaciteit "krachtiger wordende processoren", een kleinere vormfactor, grotere opslagcapaciteit en het goedkoper worden van hardware en services benodigd voor verwerking en opslag van data.

Als gevolg van bovengenoemde technologische- en prijsontwikkelingen kunnen sensoren tegenwoordig bijna overal in worden geplaatst. Dit levert niet alleen nieuwe data op maar ook kansen voor het bedrijfsleven om nieuwe en efficiëntere processen te ontwikkelen die disruptive kunnen zijn in hun domein.

Naast het feit dat er geen technologische beperkingen meer zijn om data op grote schaal te genereren en op te slaan, is dit natuurlijk geen doel op zich, we genereren data en slaan deze op om hieruit waarde te creëren.

Het analyseren van data is een nieuw vakgebied op zich geworden waarbij nieuwe technologieën en technieken voornamelijk gebaseerd op open source worden ingezet om deze data binnen zeer korte tijd te kunnen analyseren en te verwerken.

Dit klinkt eenvoudig maar dat is het allerminst, hoe formuleren we bijvoorbeeld de juiste vragen om de juiste antwoorden te verkrijgen uit deze data zonder onjuiste conclusies te trekken. Om zuivere antwoorden te verkrijgen zijn er meerdere disciplines benodigd: inhoudelijke kennis van het domein of toepassingsgebied, het verkrijgen van data uit verschillende systemen, het leggen van relaties tussen deze  data en het begrijpen van de kwaliteit van deze relaties, kennis van verschillende technologieën die ons hierbij kunnen helpen om er  slechts een paar te noemen.

Veelal beschikt de klant niet over al deze disciplines en is zij daarom niet in staat zijn data te analyseren.

Het bijeenbrengen van domein expertise, veelal bij de klant aanwezig en kennis van methodieken, technieken en tools wordt ook wel aangeduid met Data Science.

Data Science is een vakterm die gebruikt wordt voor het verkrijgen van kennis uit het analyseren van data middels technieken en theorieën uit de vakgebieden wiskunde, statistiek en informatietechnologie.

Met jarenlange ervaring op het gebied van data heeft Scalar Data de beschikking over een multidisciplinair team van data engineers met domeinkennis en beschikt het over kennis van de nieuwste technologieën en technieken waarmee ook u waardevolle kennis uit uw data kunt halen !

Bent u benieuwd wat Scalar Data voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van systeemintegratie, Big Data, IoT of Data Science? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend gesprek, wij zijn u graag van dienst!

per mail: [email protected]

per telefoon: 06-30748787