Introductie van Real-time Scenario Sandbox

Na het opmerken van een tekort aan IT experts met big data kennis hebben Ronald Span en Peter Langela direct besloten om hier iets aan te doen. Gezamenlijk hebben zij Scalar Data opgericht, een startende onderneming die trainingen, oplossingen en ondersteuning op het gebied van big data levert aan klanten in Nederland.

Volgens Ronald Span, is er een constante groei van big data oplossingen in retail, de financiële dienstverlening, gezondheidszorg en overige industrieen.

Peter Langela, zijn mede-oprichter voegt toe: "Veel bedrijven genereren grote hoeveelheden data, echter er zijn nog weinig bedrijven die deze data ook omzetten in waardevolle informatie. Met moderne big data software zijn we in staat om snel en goedkoop oplossingen te realiseren."

Introductie van de sandbox

Het grote aantal beschikbare open source oplossingen maakt het voor veel bedrijven moeilijk om een effectieve oplossing samen te stellen. Scalar Data heeft een sandbox ontwikkelt met daarop de meest gangbare software geconfigureerd voor gebruik. Klanten kunnen deze sandbox gratis verkrijgen om zo een indruk op te doen van hoe big data hen kan helpen om in real-time inzichten voor hun onderneming te realiseren.

De sandbox komt met belangrijke gereedschappen zoals Hadoop, Spark, Kafka, Cassandra en Elastic voorgeinstalleerd en geconfigureerd. Dit, gezamelijk met een maandelijkse training sessie, stelt bedrijven in staat om big data voor hun onderneming in te zetten.

Peter Langela voegt toe, "Big data is een nieuw concept waarin een nieuwe generatie van software wordt ingezet. Het vervangt niet het huidige IT landschap maar is een logische volgende stap."

Uitbereiding van capaciteiten

"Ons partnership met Qubiz bestaat uit training voor hun medewerkers om zo toegang te verkrijgen tot de juiste specialisten met de juiste kennis voor big data projecten", zegt Ronald Span. Qubiz is een internationale nearshore IT dienstverlener met een team van 150 professionals en een bewezen track-record in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. “Gezamelijk met Qubiz introduceren we op korte termijn een Real-time Scenario sandbox” zegt Ronald Span.

Deze sandbox bevat een scenario die bedrijven de mogelijkheden zal laten zien van big data oplossingen voor real-time inzichten. Deze nieuwe sandbox kan tegen eind Februari gratis worden gedownload via onze website.

Over Ronald Span en Peter Langela

Ronald Span (1968) heeft meer dan 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en implementatie van complexe IT projecten. Hij heeft uitgebreide ervaring op het gebied van business development, pre-sales, training en consulting, en in de recente jaren zich gespecialiseerd op het gebied van big data oplossingen.

Peter Langela (1962) is een ondernemer en heeft een lang track-record in sales en project implementatie in het werkveld van data gedreven applicaties, web oplossingen, de Internet of Things en mobiele apps. Hij werkt tevens voor de Universiteit van Twente als een business developer bij Novel T.

Peter Langela

Peter Langela is co-founder of Scalar Data and brings in over 30 years experience in a variety of national and international ICT-projects. Peter works also for the University of Twente, Novel T and EIT Digital as business developer and coach.